Datering
Vervaardiger Jan Taminiau

Jurk, Check, check mate! Bruidspaar S/S 2009

Deze jurk maakt deel uit van het bruidskostuum van modeontwerper Jan Taminiau. De jurk is gemaakt van een ecru geruite katoen, met rode en blauwe strepen. Op de blauwe strepen zijn grote en kleine drukknopen genaaid met rood garen.

Jurk met rits van boven tot onder. Geruite stof, ondergrond ruit beige met rode en blauwe strepen. Op de blauwe strepen zijn boven drukknopen genaaid met rood garen. Voering rood. Object is onderdeel van nr. 023903 t/m 023914.

Identificatie
Titel
Jurk, Check, check mate! Bruidspaar S/S 2009
Objectnummer
023903
Objectcategorie
Textiel
Objecttype
 • japon
  Eén- of meerdelige bovenkleding voor vrouwen en kinderen bestaande uit een lijfje en een rok.
Over
Trefwoorden
 • design
  Een onderzoeksopzet beschrijft vooraf de uit te voeren stappen in een wetenschappelijk onderzoek. In het wetenschappelijk onderzoek en -onderwijs is het gebruikelijk over research design te spreken. Ook design of experiment (DOE) wordt gebruikt.Een ontwerp is een beschrijving van iets nieuws of een beschrijving van iets bestaands. Een ontwerp is dus een beschrijving (projectie of model) van de (toekomstige) werkelijkheid.Industriële vormgeving, ook wel industrieel (product) ontwerp, productdesign of (industrial) design genoemd, is het ontwerpen van producten die industrieel in massa- of serieproductie worden vervaardigd. Enkele voorbeelden van dergelijke producten zijn de stofzuiger, het koffiezetapparaat, maar ook de rollator, laptoptassen en bureaustoelen.Onder opmaak (vaak ook met het van het Engels afgeleide lay-out aangeduid) wordt verstaan hoe de opbouw van een (grafisch) ontwerp er visueel uit ziet. Het gaat dan om het lettertype, de positie op de pagina, de indeling in kolommen, waar de afbeeldingen staan, enzovoorts.
Werk
Breedte
32 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jan Taminiau (ontwerper)
Datering
Materiaal
 • katoen
  Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • linnen
  Linnen is textiel gemaakt van de vezels van vlas; het wordt onder meer gebruikt als drager voor schilderijen.
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 15 september 2009
Copyright
Internal use only
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden