Datering
Maker Hella Jongerius

Soepset

Jongerius took a depiction of a sailing ship she found in the factories old decor books and copied it onto a soup bowl. The same decor is spread over the nine matching soup cups as well as the ladle.

Soepset van wit geglazuurd aardewerk. Met decoraties van bruinrode tranfers uit oude decoratieboeken van Tichelaar en met handgeschilderde decoraties. Bestaande uit negen kommen met lepels en een terrine met een soeplepel met de nummers B 1670 t/m B 1670-19.

Identificatie
Titel
Soepset
Objectnummer
B001670
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • kunstvoorwerp
    Een kunstvoorwerp of kunstwerk is een object, of een concept, of een constellatie, dat kan worden gekenmerkt als kunst.Te gebruiken voor werken van de schone of decoratieve kunsten wanneer hun kwaliteit van afzonderlijk en coherent individueel object wordt benadrukt, bijvoorbeeld met betrekking tot conservering of inventarisatie. Gebruik de term 'kunstwerken' wanneer de esthetische aard van het werk wordt benadrukt. Gebruik 'kunst' met betrekking tot de studie of beoefening van de schone kunsten of de schone en decoratieve kunsten samen. (AAT-Ned)
  • soepkom
    Kommen vooral bestemd om één persoon een portie soep in te serveren; worden gemaakt met of zonder handvatten en hebben soms een bijbehorende schotel, deksel of beide. (AAT-Ned)
  • soeplepel
    Tafelgerei bestaande uit een komvormige schep aan een steel, voor het nuttigen van soep uit een soepbord. Gebruik 'bouillonlepels' voor soortgelijk maar kleiner tafelgerei met ronde kom, voor het eten van bouillon of heldere soep. (AAT-Ned)
Over
Onderwerpen
  • Reflectiecollectie
Werk
Hoogte
cm
Lengte
37 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. Hella Jongerius (ontwerper)
  2. Koninklijke Tichelaar Makkum ()
Datering
Materiaal
  • kleiproduct
Techniek
  • Zeefdruk
    Prenten die alleen met behulp van het zeefdrukprocedé zijn gemaakt, handmatig of fotografisch. Het drukken vindt plaats door inkt of verf door een zeef te duwen waarin een ontwerp is aangebracht door bepaalde gedeelten af te sluiten. (AAT-Ned)
  • Schildertechniek
    Methodes om verf aan te brengen om een specifiek effect te creëren. (AAT)Methods of paint application employed to create a specific effect. (AAT)
Aankoop & Licentie
Verworven
bruikleen 7 februari 2008
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Makkum
  • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Erik Hesmerg , Wim Zandbergen

, –

Trefwoorden