Datering
Maker Studio Job

Blaker uit de serie Still Life Gold

Blaker uit de serie Still Life Gold. Koninklijke Tichelaar benaderde de ontwerpers met de vraag een aantal traditionele modellen van de fabriek ter discussie te stellen. Smeets en Tynagel keken daarbij kritisch naar de vormgeving, functionaliteit, decoratie en techniek. Uit deze vraag en de erop volgende onderzoeken ontstond de serie Still Life. Studio Job koos hiervoor vijf verschillende objecten die allemaal een symbolische plaats innemen binnen de geschiedenis van het Nederlandse sieraardewerk: de klok, de vaas, de doos, de blaker en het spaarvarken.

Uit de serie Still Life Gold JOB, (handpainted gold). Blaker goudglazuur geheel met de hand beschilderd in blauw.

Identificatie
Titel
Blaker uit de serie Still Life Gold
Objectnummer
B001655
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • kandelaar
    Kolom- of balustervormig gestel met verbrede voet en een schaaltje of bekervorm aan de bovenzijde (bobèche) om een kaars op of in te plaatsen. Aan de stam kunnen meer armen zitten voor meer kaarsen.
  • kunstvoorwerp
    Een kunstvoorwerp of kunstwerk is een object, of een concept, of een constellatie, dat kan worden gekenmerkt als kunst.Te gebruiken voor werken van de schone of decoratieve kunsten wanneer hun kwaliteit van afzonderlijk en coherent individueel object wordt benadrukt, bijvoorbeeld met betrekking tot conservering of inventarisatie. Gebruik de term 'kunstwerken' wanneer de esthetische aard van het werk wordt benadrukt. Gebruik 'kunst' met betrekking tot de studie of beoefening van de schone kunsten of de schone en decoratieve kunsten samen. (AAT-Ned)
Over
Onderwerpen
  • Reflectiecollectie
Werk
Hoogte
11 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. Studio Job ()
  2. Job Smeets (ontwerper)
  3. Nynke Tynagel (ontwerper)
  4. Koninklijke Tichelaar Makkum ()
Datering
Materiaal
  • kleiproduct
Aankoop & Licentie
Verworven
bruikleen 7 februari 2008
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Makkum
  • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

, –

Trefwoorden