Vorige Topstukken 5 / 57 Volgende
Datering
Vervaardiger Arjen Boerstra

Aeronef 2008

Het kunstproject Aerjn Boersthra – De Mensch – Aeronef 2008 stelt een modern vaartuig voor. Op zaterdag 25 oktober 2008 om 15.00 uur lande kunstenaar Arjen Boerstra met zijn modern-antiek-vaartuig-voertuig-vliegtuig in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De tijd is het voertuig van de verbeelding. Hoe ervaart iemand uit een andere wereld het Zuiderzeemuseum als hij er landt?

Een modern vaar object, bestaat grotendeels uit hout.

Identificatie
Titel
Aeronef 2008
Objectnummer
023815
Objectcategorie
Vaartuigen
Objecttype
  • kunstvoorwerp
    Een kunstvoorwerp of kunstwerk is een object, of een concept, of een constellatie, dat kan worden gekenmerkt als kunst.Te gebruiken voor werken van de schone of decoratieve kunsten wanneer hun kwaliteit van afzonderlijk en coherent individueel object wordt benadrukt, bijvoorbeeld met betrekking tot conservering of inventarisatie. Gebruik de term 'kunstwerken' wanneer de esthetische aard van het werk wordt benadrukt. Gebruik 'kunst' met betrekking tot de studie of beoefening van de schone kunsten of de schone en decoratieve kunsten samen. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. Arjen Boerstra
Datering
Materiaal
  • hout
    Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
  • touw
    Koord; bundel garen die eerst tot een draad gesponnen wordt, waarna meerdere draden tot een streng of kardeel worden geslagen. Meerdere kardelen bij elkaar vormen een touw.Zwaar koord, tenminste 6,35 mm in diameter, dat is gevormd door twee of meer strengen van natuur- of kunstvezel ineen te draaien. (Toegepaste Kunst Project, RKD)Een touw of koord is een middel om zaken bij elkaar te binden, of om trekkrachten over te brengen. In het laatste geval gebruikt men vaak een dikkere variant, kabel of zeel die bestaat uit ineengedraaide strengen. Dit zijn op hun beurt weer om elkaar heen gedraaide draden of vezels.
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 15 juli 2008
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Willem van der Zel , Willem van der Zel
schilder, videokunstenaar, fotograaf

Arjen Boerstra

Groningen (stad), 1967
Lees meer
RKD