Datering
Maker Sophie Christina van den Wall Bake

'Schoolkinderen te Huizen'

'Schoolkinderen te Huizen' (originele titel op achterzijde van werk). Grote groep met kinderen in Huizer streekdracht lopende van rechts naar links op weg naar school. Op de achtergrond een typische Huizer boerderij.

Tempera schilderij op paneel met de titel 'Schoolkinderen te Huizen' door Sophie Christina van den Wall Bake uit 1906. Op het schilderij zijn kinderen in Huizer klederdracht te zien die onderweg zijn naar school, tegen een achtergrond van een gebouw. Het schilderij zit in een goudkleurig geschilderde lijst van Paul Gehring Frames.

Identificatie
Titel
'Schoolkinderen te Huizen'
Objectnummer
027623
Objectcategorie
Schilderkunst
Objecttype
  • schilderij
    Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten.Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
43.5 cm
Hoogte
25.5 cm
Diepte
4.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. Sophie Christina van den Wall Bake ()
Datering
Materiaal
  • verf
    Iedere dispersie van een pigment in een oplosmiddel van water, olie of een andere organische stof. (AAT-Ned)
  • tempera
    Tempera is een opake verf met lijm of caseïne als bindmiddel, vaak met krijt als pigment. Tempera werd veel gebruikt in interieurs. Tempera is verf op waterbasis die tot een waterbestendige laag opdroogt. Eiproteïnen worden vaak als bindmiddel gebruikt, maar ook melk, diverse soorten dierlijke lijm, gom, paardebloemensap of het sap van de vijgenboom kunnen erin zijn verwerkt. (Conservation Dictionary)
Techniek
  • Geschilderd
    Schilderen: oppervlakkige behandeling, bestaande uit het aanbrengen van één of meer verflagen.
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 12 november 2019
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Huizen
  • Amsterdam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen

, –

Trefwoorden