Vorige Topstukken 11 / 57 Volgende
Datering
Vervaardiger Bert Verhoeff

Elsbertje van Diermen-Beukers op de voetbaltribune

Elsbertje van Diermen-Beukers op de tribune tijdens een voetbalwedstrijd tussen supporters van de SV Spakenburg en IJsselmeervogels. Bunschoten-Spakenburg heeft twee rivaliserende voetbalclubs: SV Spakenburg en IJsselmeervogels, de blauwen en de roden. De derby op 17 november 2007 werd 5-1. Elsbertje is fan van de 'rooien' IJsselmeervogels. Elsbertje draagt een hulk, een speciaal jak dat over de kraplap gedragen kan worden.

Uitgebreide beschrijving

Foto van Elsbertje van Diermen-Beukers in streekdracht op de tribune tijdens een voetbalwedstrijd tussen SV Spakenburg en IJsselmeervogels (zie boek pag.66). Bunschoten-Spakenburg heeft twee rivaliserende voetbalclubs: SV Spakenburg en IJsselmeervogels, de blauwen en de roden. De derby op 17 november 2007 werd 5-1. Elsbertje is fan van de 'rooien' IJsselmeervogels. Elsbertje van Diermen-Beukers heeft als 'scheldnaam' alias Appie Preeuw (Gebruik die laatste NOOIT - wel handig om te weten over wie het gaat).

Identificatie
Titel
Elsbertje van Diermen-Beukers op de voetbaltribune
Objectnummer
026249
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Werk
Breedte
90 cm
Hoogte
60 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. Bert Verhoeff (fotograaf)
Datering
Materiaal
  • papier
    Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
  • fotografisch procédé
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 11 juli 2012
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Spakenburg
fotograaf

Bert Verhoeff

Den Haag, 23 januari 1949

Lees meer
Wikipedia