Vorige Topstukken 13 / 57 Volgende
Datering
Vervaardiger P. Mooij

Zeilschepen op zee

Op de voorgrond een grote driemaster naar rechts varen op ruwe zee. Links erachter twee kleine sloepen en aan de horizon nog een zeilschip. Opschriften/merken: r.o. in zw. krijt; P. Moon (Mooy ?) 1857

Identificatie
Titel
Zeilschepen op zee
Objectnummer
B001383
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Werk
Breedte
47.0 cm
Hoogte
38.2 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. P. Mooij
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • grafiet
 • krijt (materiaal)
  Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat. (Conservation Dictionary)Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat, CaCO3.
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , d/Arch

Trefwoorden