Vorige Topstukken 2 / 57 Volgende
Datering
Vervaardiger Koos Breukel

Voor het oog van Job. Portret van Beb Binken

Portret van Beb Binken. Dit portret maakt deel uit van de serie 'Voor het oog van Job', Het is een ingetogen verzameling portretfoto’s met bijbehorend boek waarin Volendammers vertellen over leven met een overleden kind.

Fotowerk, pigment inkt op Hahnemuhler in lijst met museumglas. Foto van Beb Binken uit Volendam

Identificatie
Titel
Voor het oog van Job. Portret van Beb Binken
Objectnummer
023919
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Trefwoorden
 • Volendam
 • portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
80.0 cm
Hoogte
100.0 cm
Diepte
3.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Koos Breukel (fotograaf)
Datering
Materiaal
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • fotografisch procédé
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 7 december 2009
Copyright
BY-SA
fotograaf

Koos Breukel

Den Haag, 24 november 1962
Lees meer
RKD