Datering
Vervaardiger onbekend

Enkhuizen Waaggebouw Hotel de Oranjezaal op de Kaasmarkt

Kaasmarkt met hotel "de Oranjezaal" vanaf Noorderhavendijk met op de achtergrond het Waaggebouw. Links bomenrij. Moeder met dochters komt aanlopen. Vlnr. D. Kok-Goos, G. Goos-Bouwman (echtgenote van Theunisz Goos van klein Schuitje) en rechts J. van Dijk-Goos.

Identificatie
Titel
Enkhuizen Waaggebouw Hotel de Oranjezaal op de Kaasmarkt
Objectnummer
F052051
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Trefwoorden
  • Waaggebouw
    Waaggebouwen zijn hallen waarin evenaars of balansen staan opgesteld voor het door de overheid afwegen van handelswaren, ook van wagenvrachten en vee. Daarom zijn waaggebouwen vaak vrijstaand, aan drie of vier zijden voorzien van ruime ingangen en van een of meer luifels. Gewoonlijk bevonden zich boven de weeghallen verdiepingen voor bestuursruimten en gelagzalen. Waaggebouwen kunnen ook onderdeel uitmaken van een complex zoals een stadhuis.
  • Hotel
    Aanzienlijk (zie) logement. In Italië alXV hier en daar groots opgezet (Padua). De naam hotel komt sinds XIXm in gebruik voor wat vroeger (zie) herenlogement genoemd werd. Er komt met de groei van het toerisme een bijzonder bouwtype op met een ruime hal, eet- en recreatiezalen, terrassen. (Haslinghuis)Gebouw ten behoeve van de overnachting van reizigers. (BRT)
  • Straat
    Weg van zeer plaatselijk belang, gelegen binnen bebouwd gebied. (BRT)
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. onbekend ()
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Enkhuizen