Datering
Maker J.A. van Beelen

Interieur visserswoning

Beschilderde kist met beslag op schamels met voorstelling van schepen. Op kist een aantal spanen dozen en kleedjes op elkaar gestapeld.

Identificatie
Titel
Interieur visserswoning
Objectnummer
F042489
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Onderwerpen
  • Kist
    Vrij grote stevige rechthoekige doos voor opslag of vervoer van losse goederen, soms voorzien van bewerking op de buitenwand. (ABR)
  • Schildering
    Beeldend werk waarin de voorstelling hoofdzakelijk is gevormd door aangebracht pigment, in de vorm van kleurmassa’s, op een over het algemeen twee-dimensionaal vlak. (Religieus Erfgoedthesaurus)
  • Spanen doos
    Spanendozen zijn gemaakt van zeer grote houtsplinters, ook wel spaanders genoemd. Kleine kledingstukken werden in Marken veelal bewaard in (spanen)dozen, tonnetjes en kisten. De dozen werden gestapeld. Tussen de dozen lagen geborduurde kleedjes ter bescherming van de decoratie op de deksels. De spanendozen komen uit Duitsland, uit het Zwarte Woud. De oudste zijn versierd met kleine motiefjes.
  • Huisraad
    Al wat voor de inrichting van een huis nodig is; inboedel.
  • Woninginrichting
    Objecten oorspronkelijk gemaakt voor het faciliteren van menselijke activiteit en te voorzien in lichamelijke behoeften in het algemeen door het leveren comfort, gemak en veiligheid.
Vervaardiging
Maker
  1. J.A. van Beelen ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
overdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden