Datering
Vervaardiger onbekend

Tjalk met hooi en schippers met vrouwen

Een zwaar geladen tjalk met hooi afgemeerd ergens in een vaart. De schipper met bemanning en de vrouw zijn in werkdracht. Men is aan het rusten, de boomhaak steekt nog in het water.

Identificatie
Titel
Tjalk met hooi en schippers met vrouwen
Objectnummer
F039308
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Trefwoorden
  • Tjalk
    Van origine Nederlands rondgebouwd, gestrekt vrachtscheepje met volle boegen, sterk gekromde kimmen, vlakke bodem en geringe diepgang. Bestemd voor het vervoer van goederen door binnenwateren en soms kustvaart. (AAT)Nederlands, rondgebouwd, gestrekt vrachtschip met volle boegen, vlakke bodem en geringe diepgang. Vaargebied: binnenwateren, beperkte kustvaart.
  • Hooivaart
    Vervoer van grote balen hooi via binnenwateren.
  • Schipper
    Gezagvoerders van schepen. (MARDOC)
  • Werkkleding
    Kleding die tijdens het dagelijkse werk over het habijt werd gedragen ter bescherming tegen vuil. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. onbekend ()
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
schenking
Copyright
BY-SA
Locaties
  • West Kirby