Datering
Vervaardiger onbekend

Smederij Avenhorn

J. Smit en Hendrik Visser voor de smederij, ca. 1921. Smit houdt een paard vast aan het hoofdstel, het moet worden beslagen. Het rechter raam is als etalage ingericht, waarin reclame voor Michelin banden. Aan de gevel emaille reclameborden.

Identificatie
Titel
Smederij Avenhorn
Objectnummer
F026970
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Trefwoorden
  • Smederij
    Werkplaatsen van een smid, dat is een ijzersmid die van ijzer werktuigen of andere voorwerpen maakt. (AAT)Workshops of a blacksmith, who is an ironsmith who makes iron into tools or other objects. (AAT)
  • Gevel
    Driehoekige top van een muur of houten wand, die voor het dak is geplaatst, later in het bijz. de gehele driehoekig afgedekte voormuur van een huis of de voormuur in het algemeen, ook als de muur horizontaal is afgedekt. Tenslotte wordt van voor-, achter-, zij- en brandgevels gesproken. Zonder nadere aanduiding betekent gevel echter voorgevel. De esthetische werking van de gevel berust grotendeels op de verhouding en verdeling van gesloten en open partijen (dammen, vensters) en op de geleding: horizontaal door lijsten, friezen enz., verticaal door zuilen, pilasters, risalieten.
  • Paard
    Het paard (Equus ferus caballus) is een gedomesticeerd hoefdier uit de orde der onevenhoevigen, een van de ongeveer tien huidige soorten uit de familie der paardachtigen (Equidae). Het gedomesticeerde paard wordt voornamelijk gehouden als rij- en trekdier. (Wikipedia)
  • Reclameplaat
    Reclamedrukwerk in de vorm van een affiche of poster.
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. onbekend ()
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Avenhorn