Datering
Vervaardiger onbekend

Smederij Avenhorn

Smederij, Kathoek 6 te Avenhorn, ca. 1947. Vanaf 1848 een smederij, in 1857 verbouwd tot smederij en wagenmakerij van P. Smit, later opgevolgd door J. Smit. V.l.n.r. Gert Bakker, Volkert Visser en Hendrik Visser, die in 1921 bij Smit als Knecht is begonnen. In 1924 heeft hij het bedrijf overgenomen. Zijn zoon Volkert heeft vanaf 1937 in het bedrijf gewerkt. In 1985 is hij er definitief mee gestopt en heeft verschillende gereedschappen aan het Zuiderzeemuseum geschonken. Links en rechts een benzinepomp, reclameborden tegen de gevel.

Identificatie
Titel
Smederij Avenhorn
Objectnummer
F026968
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Trefwoorden
  • Smederij
    Werkplaatsen van een smid, dat is een ijzersmid die van ijzer werktuigen of andere voorwerpen maakt. (AAT)Workshops of a blacksmith, who is an ironsmith who makes iron into tools or other objects. (AAT)
  • Wagenmakersbedrijf
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. onbekend ()
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
schenking
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Avenhorn