Datering
Vervaardiger L.J. (Volendam) Karels

Watervliegtuigen bij de dijk

Kinderen in Volendams dracht staan op een dijk. Twee watervliegtuigen staan langs de dijk achter Hotel Spaander. Toeristenvervoer tussen Monnickendam, Marken en Volendam, ca. 1935.

Identificatie
Titel
Watervliegtuigen bij de dijk
Objectnummer
F023133
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Over
Trefwoorden
  • Watervliegtuig
    An aircraft intended for operation from water but built without a watertight hull, having instead a float undercarriage. Such aircraft may be fitted with wheels for beaching and/or amphibious operation, and should be differentiated from Flying Boats.Een watervliegtuig is een vliegtuig dat is ontworpen om te starten van en te landen op het water.
  • Toerisme
    In het algemeen te gebruiken voor de bedrijfstak die faciliteiten verzorgt en service verleent aan mensen die voor hun plezier reizen. (AAT-Ned)
  • Kind
    Mensen die zich in de eerste ontwikkelingsfase van het leven bevinden. (AAT)
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. L.J. (Volendam) Karels ()
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Volendam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch