Datering
Maker onbekend

Amsterdam. St. Nicolaaskerk Beurtvaartschepen

Aan de Prins Hendrikkade zijn er allerlei steigers voor de beurtvaart op diverse plaatsen in Nederland. Stoomschepen en allerlei andere vaartuigen liggen er ook, vooral veel dekschuiten.

Identificatie
Titel
Amsterdam. St. Nicolaaskerk Beurtvaartschepen
Objectnummer
F021255
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Over
Onderwerpen
  • Aanlegplaats
    Aanlegplaats, aanleg, ligplaats: plaats waar voorzieningen om schepen aan af te meren aangebracht zijn. (De Binnenvaart)
  • Beurtschip
    Binnenvaartuig dat op geregelde tijdstippen een vaste dienst onderhoudt tussen twee of meer havens voor het vervoeren van vracht en/of passagiers. (MARDOC)
  • Stoomvaartuig
    Schepen voortbewogen door stoommachines. (AAT-Ned)Willekeurig vaartuig dat voor de voortstuwing gebruik maakt van een stoommachine of stoomturbine. (debinnenvaart.nl)
  • Dekschuit
    Schuit met dek; de lading wordt op het dek geladen en vervoerd.
  • Kerkgebouw
    Kerken zijn gebouwen waar de christelijke godsdienstoefening wordt gehouden. Aanvankelijk was de altaarruimte het belangrijkste onderdeel. In de verschillende katholieke liturgieën is deze dat nog. Sinds de Hervorming ook als preekkerk. Een parochie wordt bediend door een parochie- of kerspelkerk. Als aan de kerk een kapittel van kanunniken is verbonden, spreekt men van een collegiale of kapittelkerk. Een stifts-, abdij- of kloosterkerk behoort bij een kloostergemeenschap. De hoogste rang bezit een kathedraal of dom. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Prins Hendrikkade 73, Amsterdam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden