Datering
Vervaardiger onbekend

Groet uit Hindeloopen

Een groep vrouwen gekleed in het wentke of het kassekijntje en een meisje. Drie vrouwen met de hoofdbedekking van de gehuwde vrouw, het huitje, vier vrouwen met de gevouwen zondoek van de ongetrouwde vrouw. Het meisje draagt het zgn. Stavers hoofd, de kleding van meisjes tot het 16e jaar.

Identificatie
Titel
Groet uit Hindeloopen
Objectnummer
F018690
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Over
Trefwoorden
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
  • Hoofdbedekking
    Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
  • Sjaal
    Stukken stof, waarvan de lengte en breedte variëert, die voor de sier of voor de warmte om de schouders, de hals, over het hoofd of om het middel worden gedragen. (AAT-Ned)
  • Tas
    Een tas is een voorwerp van een flexibel materiaal dat bestemd is om andere voorwerpen in mee te nemen. (Wikipedia)Zachte of onbuigzame accessoire, sluitbaar door rits of lintjes, voor het dragen van persoonlijke voorwerpen. (Religieus Erfgoedthesaurus)
  • Groepsportret
    Een groepsportret is in de beeldende kunst een portret van meerdere personen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. onbekend ()
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Hindeloopen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch