Datering
Maker onbekend

Boerenwoning op Oost-Terschelling.

Vier mensen in klederdracht poseren voor een klein oud woninkje tussen het geboomte bij een schutting van staande planken, verhoogd met latwerk. De personen zijn geïdentificeerd als Mary Spanjer-Smit en Cornelis Gaauwe Spanjer met twee dochters : Neeltje (wit) en Marie. Nu Tordelenweg in Hoorn.

Identificatie
Titel
Boerenwoning op Oost-Terschelling.
Objectnummer
F016817
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Over
Onderwerpen
  • Woonhuis
    Woonhuizen zijn huizen waarin gewoond wordt.
  • Hek
    Hekken zijn de bewegende delen in een omheining of poort en bieden toegang tot een tuin, park, erf, begraafplaats of ander terrein. Het hek bestaat uit een samenstel van spijlen en regels, staven of tralies, is bevestigd aan stijlen en kan afgesloten worden. Een hek kan zijn gemaakt van hout of metaal en biedt doorzicht. De vorm kan variëren van een meer dan manshoog rijk versierd smeedijzeren toegangshek van een buitenplaats tot een eenvoudig laag houten hek. (Haslinghuis)
  • Werkkleding
    Kleding die tijdens het dagelijkse werk over het habijt werd gedragen ter bescherming tegen vuil. (Religieus Erfgoedthesaurus)
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Terschelling
  • Leiden
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden