Datering
Vervaardiger onbekend

Giethoorn, punter.

Een punter beladen met riet vaart door een sloot in Giethoorn. Op de achtergrond een houten brug en linksboven spelende kinderen.

Identificatie
Titel
Giethoorn, punter.
Objectnummer
F015311
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Over
Trefwoorden
  • Punter
    Te gebruiken voor kleine platbodems met weinig diepgang en vierkante uiteinden. Ze worden in ondiepe rivieren en stromen met een vaarboom voortgeduwd. (AAT)
  • Kloeten
    Vanaf een vaartuig door middel van een lange stok of paal (vaarboom) tegen de grond of oever duwen en hierdoor het vaartuig voortbewegen. (AAT)
  • Riet
    Riet is een plant die tot de grassenfamilie behoort, kan 1-3 m hoog worden. In waterrijke gebieden is de plant prominent aanwezig. De stengel staat stijf rechtop en het 1-3 cm brede blad met spits toelopende top is grijsgroen. De plant bloeit van juli tot oktober met een 15-40 cm lange, sterk vertakte, purperkleurige of bruinachtige pluim, die rechtop staat of later aan de top kan gaan overhangen. De plant groeit in het water of aan de waterkant op natte, zoete tot brakke grond, maar komt ook voor langs spoorwegen en in akkerranden. Nadat de rietsnijder het materiaal heeft geoogst en verwerkt, kan de rietdekker het verwerken als dakbedekking.
  • Transport
    Het proces of de handeling waarbij iets naar elders wordt overgebracht. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. onbekend (fotograaf)
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Giethoorn
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch