Datering
Vervaardiger Hendrik de Winter

Gezigt van 't Loo bij Harderwijk

Gezigt van 't Loo bij Harderwijk

Uitgebreide beschrijving

Gezicht op de voorzijde van een groot gebouw met in de deuropening een man. Rechts een man met een zeis over zijn schouder. Links twee bomen met een boerderij met enkele vrouwen van wie één over de onderdeur leunt. Opschriften/merken: op een bijbehorend blad onderaan in pen in bruin: Gezigt van 't Loo bij Harderwijk. / Door E. de Winter f.1737. De tekening op een apart blad: hoogte: 13.5 cm breedte: 18.7 cm.

Identificatie
Titel
Gezigt van 't Loo bij Harderwijk
Objectnummer
006155
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Over
Trefwoorden
 • stads- en dorpsgezicht
  Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.
Werk
Breedte
23.5 cm
Hoogte
18.2 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Hendrik de Winter (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 18 juni 1957
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Harderwijk
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
schilder, tekenaar, tekenleraar, pentekenaar

Hendrik de Winter

Amsterdam, 29 augustus 1717 –
Lees meer
RKD

Trefwoorden