Vorige Zuiderzeemode 16 / 1870 Volgende
Datering
Vervaardiger onbekend

Winterboezel voor een meisje, Marken

Boezel voor een meisje van marineblauwe halfwollen stof met een geruit stikkie in rood met een klein blauw en wit ruitstreepje. De boezel en het stikkie zijn met elkaar verbonden door een geel boezelbreitje. De initialen A.P. aan weerszijden in gele kruissteek. De tailleband is van rood-wit langet evenals de boezelbanden.

Marineblauw halfwollen stof, met geruit bovenstukje, rood fond met klein blauw en wit ruitstreepje, geel breitje tussenzetsel, initialen AP (zie ook nr. 8239) in gele kruissteek, tailleband van rood-wit langet, schort en achterbanden van rood-wit langet direct aan de boezel vastgezet.

Identificatie
Titel
Winterboezel voor een meisje, Marken
Objectnummer
005417
Objectcategorie
Textiel
Objecttype
 • schort
  Kledingstukken die ter bescherming, soms ook louter decoratief worden gedragen over bovenkledingstukken. Bedekken meestal de voorkant van het lichaam en sluiten om het middel met banden, kunnen echter ook een borststuk of schouderbanden hebben. (AAT-Ned)
 • meisjeskleding
  Kleding van opgroeiende meisjes tot zij volwassenenkleding gaan dragen. Kleding voor meisjes, bij kleding voor baby's gebruik 'babykleding'. (AAT)
Werk
Breedte
39 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Materiaal
 • katoen
  Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • wol
  Stof gemaakt van dierenhaar. (bouwmaterie)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 19 mei 1956
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden