Datering
Maker Koninklijke Tichelaar Makkum

Bloempiramide

Replica van een zeventiende-eeuwse bloempiramide uit de collectie van het Rijksmuseum door Koninklijke Tichelaar uit Makkum. Deze tulpenvaas bestaat uit elf elementen die op elkaar gestapeld worden. Een ijzeren voetplaat met daarop een buis vormt de stabiliteit in dit geheel. De keramische elementen hebben in het midden een gat en worden zoals ringen om de ijzeren buis heen gelegd.

Gedetailleerde beschrijving

Replica van 17de eeuwse bloempiramide door Koninklijke Tichelaar uit Makkum. Deze tulpenvaas bestaat uit elf elementen die pyramide gewijs op elkaar gestapeld worden. Een ijzeren voetplaat met daarop een buis vormt de stabiliteit in dit geheel. De keramische elementen hebben in het midden een gat en worden zoals ringen om de ijzeren buis heen gelegd. Genummerd 23800-01 t/m 23800-11. Geschilderd signatuur 'A.P. zz museum jan. 2008 F.H.'.

Identificatie
Titel
Bloempiramide
Objectnummer
023800
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • kunstvoorwerp
    Een kunstvoorwerp of kunstwerk is een object, of een concept, of een constellatie, dat kan worden gekenmerkt als kunst.Te gebruiken voor werken van de schone of decoratieve kunsten wanneer hun kwaliteit van afzonderlijk en coherent individueel object wordt benadrukt, bijvoorbeeld met betrekking tot conservering of inventarisatie. Gebruik de term 'kunstwerken' wanneer de esthetische aard van het werk wordt benadrukt. Gebruik 'kunst' met betrekking tot de studie of beoefening van de schone kunsten of de schone en decoratieve kunsten samen. (AAT-Ned)
  • vaas
    Relatief hoge houders met een smalle opening, voornamelijk bestemd om een of meerdere knoppen of bloemen in te zetten.
Over
Onderwerpen
  • Reflectiecollectie
Werk
Breedte
40 cm
Hoogte
160 cm
Lengte
40 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. Koninklijke Tichelaar Makkum ()
Datering
Materiaal
  • keramisch product
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 22 mei 2008
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Makkum
  • Makkum

Trefwoorden