Datering
Vervaardiger Koninklijke Tichelaar Makkum

Beker

Home collectie, beker van porselein met in blauw een handgeschilderd traditioneel ijspretdecor. Onderdeel van een set van 6 bekers met de nummers B 1678 t/m B 1683.

Identificatie
Titel
Beker
Objectnummer
B001678
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
 • beker (drinkgerei)
  Een cilindervormig voorwerp waaruit je kunt drinken.Een beker kan een trofee zijn ivm een wedstrijd.
Over
Trefwoorden
 • design
  Een onderzoeksopzet beschrijft vooraf de uit te voeren stappen in een wetenschappelijk onderzoek. In het wetenschappelijk onderzoek en -onderwijs is het gebruikelijk over research design te spreken. Ook design of experiment (DOE) wordt gebruikt.Een ontwerp is een beschrijving van iets nieuws of een beschrijving van iets bestaands. Een ontwerp is dus een beschrijving (projectie of model) van de (toekomstige) werkelijkheid.Industriële vormgeving, ook wel industrieel (product) ontwerp, productdesign of (industrial) design genoemd, is het ontwerpen van producten die industrieel in massa- of serieproductie worden vervaardigd. Enkele voorbeelden van dergelijke producten zijn de stofzuiger, het koffiezetapparaat, maar ook de rollator, laptoptassen en bureaustoelen.Onder opmaak (vaak ook met het van het Engels afgeleide lay-out aangeduid) wordt verstaan hoe de opbouw van een (grafisch) ontwerp er visueel uit ziet. Het gaat dan om het lettertype, de positie op de pagina, de indeling in kolommen, waar de afbeeldingen staan, enzovoorts.
Werk
Hoogte
10 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Koninklijke Tichelaar Makkum
Datering
Materiaal
 • porselein
  Porselein is bij hoge temperatuur gebakken porseleinaarde die gemengd is met gemalen bot, dat als vulstof en vloeimiddel dient. (AAT-Ned). Porselein is verglaasd aardewerk met een fijne textuur; het wordt gebakken bij temperaturen boven de 1260°C. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen 7 februari 2008
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Makkum
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden