Datering
Vervaardiger Emaille Beege

Reclamebord, de BEUKELAAR cichorei

Emaille reclamebord, boven op een witte ondergrond afgebeeld een koffiedrinkende vrouw met witte pofmuts en rode omslagdoek. Boven de tekst in rood: Voor betere Koffie. Onder op zwarte ondergrond de tekst in wit: de BEUKELAAR, in rood cichorei.

Identificatie
Titel
Reclamebord, de BEUKELAAR cichorei
Objectnummer
023233
Objectcategorie
Varia
Objecttype
  • reclamebord
    Een reclamebord is een in de openbare ruimte geplaatst reclamemedium en het wordt daarmee tot de buitenreclame gerekend. (Wikipedia)
Werk
Breedte
96.0 cm
Hoogte
153.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. Emaille Beege
Materiaal
  • ijzer
    Fe. Dichtheid 7,86 kg/m3. Metaal dat in de bouw zeer veel is toegepast, vooral voor het opnemen van trekkrachten in verankeringen, trekstangen e.d.. Het heeft het nadeel dat het sterk kan corroderen (roesten), waarna door volumevermeerdering schade aan bouwdelen kan optreden. Ook gebruikt voor spijkers, hang- en sluitwerk, siersmeedwerk en vele andere doeleinden. In XVII werd vooral vanwege de taaiheid en buigbaarheid veel ijzer uit Zweden betrokken en als zodanig in bestekken vermeld.Kan ook worden gegoten in vormen. Gietijzer bevat 3-5 koolstof, is bros en kan geen trekkrachten opnemen. Smeedijzer bevat ongeveer 0,1 koolstof. IJzer met zeer weinig koolstof wordt staal genoemd.
Techniek
  • geëmailleerd
    Het aanbrengen van een glasachtige glazuurlaag op metaal of aardewerk, waarna het in een pottenbakkersoven of smeltoven wordt samengesmolten tot een glad, hard oppervlak. (AAT-Ned)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 25 maart 2003
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden