Datering
Vervaardiger Paulus Philippus Rink

Drie oude Volendammer vissers

Drie oude Volendammer vissers

Drie mannen zitten gehurkt op de dijk, ze kijken naar rechts. Alle drie dragen een hoofddeksel. In de achtergrond is de visafslag van Volendam te zien waartegen nog drie mannen zitten. Links in de achtergrond zijn schepen te zien. Gemerkt: r.o. bruine verf 'Paul Rink' Versozijde: l.b. potlood 'ZZM 1957 - 6239-' r.b. potlood 'Zaterdag smal goed LXV'

Identificatie
Titel
Drie oude Volendammer vissers
Objectnummer
006239
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Werk
Breedte
44.0 cm
Hoogte
32.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Paulus Philippus Rink (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • aquarel
  Een verf die wordt verkregen door pigmenten te mengen in een waterig oplosmiddel, meestal in Arabische gom; wordt doorgaans aangebracht met een kwast. (Zuiderzeemuseum)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 26 november 1957
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Volendam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
aquarellist, graficus, kopiist, lithograaf

Paul Rink

Veghel, 25 december 1861 – Edam (Edam-Volendam), 2 september 1903
Lees meer
RKD

Trefwoorden