Datering
Vervaardiger Lizzy Ansingh

Slapend Marker meisje

Slapend Marker meisje

Kindje liggend in een rieten mand, toegedekt met een deken, met het hoofd naar links. Het draagt een gestreepte blouson en een musje met een strikje bovenop. Gemerkt: l.o. rood krijt 'Kindje van Marken. 1 jaar...sept. 1900' Versozijde: l.b. inkt 'ZZM 1959 6461 la 27 I L. Ansingh'

Identificatie
Titel
Slapend Marker meisje
Objectnummer
006461
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Over
Trefwoorden
 • portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
35.0 cm
Hoogte
26.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Lizzy Ansingh (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • krijt (materiaal)
  Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat. (Conservation Dictionary)Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat, CaCO3.
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 12 februari 1959
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
schilder, tekenaar, aquarellist, graficus

Lizzy Ansingh

Utrecht, 13 maart 1875 – Amsterdam, 14 december 1959
Lees meer
RKD

Trefwoorden