Datering
Vervaardiger Johan Conrad Greive

Schokland

Gezicht op een straatje te Schokland.

Gezicht op een straatje. Achter de schuur rechts hangt de was aan lijnen te drogen. Rechts op de achtergrond masten van schepen. Opschriften/merken: r.o. in potlood: J.C.G.72; r.b. in potlood: te Schokland.

Identificatie
Titel
Schokland
Objectnummer
009139
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Over
Trefwoorden
 • stads- en dorpsgezicht
  Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.
Werk
Breedte
28.6 cm
Hoogte
22.3 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Johan Conrad Greive
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • grafiet
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 23 mei 1972
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Schokland
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
schilder, aquarellist, etser, lithograaf

Johan Conrad Greive

Amsterdam, 2 april 1837 – 14 mei 1891

Lees meer
RKD

Trefwoorden