Datering
Maker

Avondmaalsbord

Standring, holle wand, vlakke schuiner rand. Versiering: blauw, geel; in het plat een letterkruis; GWA, GSA, GKA en GHA. Op de rand vier cirkels waarin bloem, vier wolkenmotieven waarin schubmotief. Gele bies op rand. Mist scherf, geschilferd.

Identificatie
Titel
Avondmaalsbord
Objectnummer
007904
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • bord (vaatwerk)
    Een bord is een ronde, vlakke vorm, waarvan de hoogte opvallend kleiner is dan de diameter (ongeveer 1:4). De diameter is bepalend voor de specifieke functie. Een bod kan voorzien zijn van standwerk idvv lobben, pootjes of standring. Borden zijn vervaardigd van uiteenlopende materialen, waaronder aardewerk, metaal, glas, hout en bot, en komen voor vanaf ROMV. (ABR)
  • ceremonieel object
    Objecten oorspronkelijk gemaakt voor de uitoefening van regerings, broederlijke, religieuze of andere georganiseerde en gesanctioneerde maatschappelijke activiteiten.
Werk
Hoogte
2.8 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. ()
Datering
Materiaal
  • kleiproduct
    Kleiproducten zijn materialen die zijn vervaardigd uit klei, zoals aardewerk, bakstenen en tegels. Deze producten worden gevormd door de klei te bakken, wat resulteert in een hard, duurzaam materiaal dat veel wordt gebruikt in de bouw en kunstnijverheid.
  • glazuur
    Dun, meestal glanzend deklaagje. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 2 april 1965
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen