Datering
Vervaardiger N.J. Steltenpool

Piamer kooiwaard en eendenkooi

Op voorgrond een dijk en rietland. Links een eendenkooi in het verschiet.

Identificatie
Titel
Piamer kooiwaard en eendenkooi
Objectnummer
F072733
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Over
Trefwoorden
  • Eendenkooi
    Stuk land en water met een karakteristieke vorm, ingericht om wilde eenden te vangen. (BRT)
  • Kooibos
    Bos dat onderdeel is van een eendekooi.
  • Dijk
    Opgeworpen wallichaam, dat het land tegen het buitenwater (zee of rivier) moet beschermen of dat een droge passage door nat gebied mogelijk moet maken. (Thesaurus landschap)
  • Riet
    Riet is een plant die tot de grassenfamilie behoort, kan 1-3 m hoog worden. In waterrijke gebieden is de plant prominent aanwezig. De stengel staat stijf rechtop en het 1-3 cm brede blad met spits toelopende top is grijsgroen. De plant bloeit van juli tot oktober met een 15-40 cm lange, sterk vertakte, purperkleurige of bruinachtige pluim, die rechtop staat of later aan de top kan gaan overhangen. De plant groeit in het water of aan de waterkant op natte, zoete tot brakke grond, maar komt ook voor langs spoorwegen en in akkerranden. Nadat de rietsnijder het materiaal heeft geoogst en verwerkt, kan de rietdekker het verwerken als dakbedekking.
  • Landschap (voorstelling)
    Schilderij dat een landschap tot onderwerp heeft. In een landschap dat het hele beeld lijkt te beheersen, kan in de verte een minutieuze religieuze scène zijn geschilderd. Een bekend voorbeeld hiervan is De Vlucht naar Egypte. De titel van het doek heeft dan betrekking op dit onderwerp.
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. N.J. Steltenpool (museumfotograaf)
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht 29 juni 1984
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Piaam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –