Datering
Vervaardiger Siebe Jan Bouma

Dorpsbeeld

Dorpsbeeld met woning annex postkantoortje aan de Laan en het oude raadhuisje voor de Ned. Herv. Martinuskerk. Op de voorgrond een weilandje met landhekken langs de Dorpsweg.

Identificatie
Titel
Dorpsbeeld
Objectnummer
F070008
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Over
Trefwoorden
  • Hek
    Hekken zijn de bewegende delen in een omheining of poort en bieden toegang tot een tuin, park, erf, begraafplaats of ander terrein. Het hek bestaat uit een samenstel van spijlen en regels, staven of tralies, is bevestigd aan stijlen en kan afgesloten worden. Een hek kan zijn gemaakt van hout of metaal en biedt doorzicht. De vorm kan variëren van een meer dan manshoog rijk versierd smeedijzeren toegangshek van een buitenplaats tot een eenvoudig laag houten hek. (Haslinghuis)
  • Omheining
    Een afscheiding rond een bepaald terrein of erf. (WikiWoordenboek)
  • Woonhuis
    Woonhuizen zijn huizen waarin gewoond wordt.
  • Postkantoor
    Postkantoren zijn gebouwen waar het postbedrijf gevestigd is. Men kan hier terecht voor alles wat met het verzenden van post te maken heeft en in het verleden ook voor bankzaken van de Postbank.
  • Kerkgebouw
    Kerken zijn gebouwen waar de christelijke godsdienstoefening wordt gehouden. Aanvankelijk was de altaarruimte het belangrijkste onderdeel. In de verschillende katholieke liturgieën is deze dat nog. Sinds de Hervorming ook als preekkerk. Een parochie wordt bediend door een parochie- of kerspelkerk. Als aan de kerk een kapittel van kanunniken is verbonden, spreekt men van een collegiale of kapittelkerk. Een stifts-, abdij- of kloosterkerk behoort bij een kloostergemeenschap. De hoogste rang bezit een kathedraal of dom. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Schellinkhout
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –